Wat een Tantra-massage voor je kan betekenen

Wat een tantramassage voor je kan betekenenJe zult misschien al wel eens gekeken hebben naar Tantra-massages en je afvragen wat je eraan kunt hebben, wat een Tantra-massage jou kan brengen. Tantra-massages zijn er in vele vormen en iedere masseur legt er zijn/haar eigen hart in. Bovendien is iedereen op elk moment anders, zowel de ontvanger als de masseur. Een Tantra-massage zal dus nooit twee keer hetzelfde zijn. Iedere ervaring is uniek. Dat kun je zelfs heel breed stellen, maar het geldt dus ook voor een Tantra-massage. Als jij anders bent, en de masseur is anders, zullen er andere dingen in je geraakt worden en zul je andere ervaringen hebben.
In dit artikel ga ik je enkele persoonlijke ervaringen vertellen, wat het mij gebracht heeft, in mij geraakt heeft of in gang heeft gezet. En ik hoop dat mijn persoonlijke verhaal je wat duidelijkheid verschaft over wat een Tantra-massage zoal voor je kan betekenen.

Uit mijn hoofd, in mijn lichaam
Dit thema loopt als een soort rode draad door veel van mijn ervaringen. Ik ben al van jongs af aan een denker geweest en omdat ik daar goed in was en mijn ouders ook hoofdmensen waren, werd ik daarin veel gestimuleerd. Gevoelens rond mijn lichaam waren vooral onhandigheid en niet durven. Door deze combinatie ging mijn aandacht steeds meer naar mijn hoofd en hechtte ik veel belang aan gedachten en aan redeneren.
Tantra in het algemeen, en zeker ook Tantra-massage, brengt mij terug naar mijn lichaam. Door met mijn aandacht bij de aanrakingen te zijn, komt mijn aandacht bij mijn lichaam en ervaar ik wat daar is. En er is daar heel veel, zelfs de lichtste aanraking kan mij diep raken.
En wat echt heerlijk is: als mijn aandacht bij mijn lichaam is, is ze niet in mijn hoofd en ben ik niet bezig met alle gedachten die daar rondzwermen. Wat een verademing!

Sensitiviteit
Mijn lichaam is heel gevoelig voor zelfs maar de lichtste aanraking. Ik was heel goed, te goed, in mezelf afsluiten voor die aanrakingen, vooral wanneer ze seksuele gevoelens raakten. Zo zette ik mijn lichaam als het ware buiten spel, als ik met mijn hoofd besloot dat het nu niet uitkwam om zoiets lekkers of intens te voelen, of dat ik daar gewoon geen zin in had.
In Tantra-massages heb ik geleerd om die aanrakingen écht te voelen en daarbij verblijven, ze volledig te ervaren er zelfs ten volle van te genieten; ze niet te ontvluchten omdat het gevoel te intens is.

Overgave en loslaten
Ook dit zijn belangrijke thema’s in mijn leven, waarin Tantra-massage mij veel gebracht heeft. Ik was een control freak, kun je rustig zeggen. En dat terwijl ik eigenlijk juist intens verlang naar overgave, naar het niet eindeloos met mijn hoofd vasthouden aan hoe ik denk dat ik het wil of hoe ik denk dat het hoort. Tantra-massage heeft mij keer op keer teruggebracht naar het ervaren wat er is, het in het moment zijn, het aandachtig voelen. Daarmee heb ik steeds meer geleerd los te laten wat mijn hoofd denkt en wil en verwacht en me over te geven aan de ervaring, aan het moment, wat er ook komt.

Ontvangen en geven
Al deze ervaringen hebben zich ook vertaald naar de rest van mijn leven. Ik kan luisteren naar mijn lichaam en mijn hoofd een minder belangrijke rol geven. In plaats van me af te sluiten voor prikkels, kan ik me er intens aan overgeven. Dan heb ik geen last van bijvoorbeeld harde muziek, maar dompel ik me erin onder als in een bad en geniet ik ervan met elke vezel en elke cel. De overgave die ik bij het ontvangen van massages heb kunnen ervaren, ervaar ik nu in vele dagelijkse momenten.
Elke Tantra-massage die ik geef, geef ik vanuit diezelfde overgave en sensitiviteit en met volle aandacht.

Zelf ervaren?
Ik hoop dat mijn verhaal je een beeld heeft geschetst van wat een Tantra-massage voor je zou kunnen betekenen. Wil je graag een Tantra-massage ervaren, kijk dan eens bij onze kennismakingsaanbieding.
Heb je al ervaringen met Tantra-massage, dan nodig ik je van harte uit om hieronder een reactie te schrijven. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

Deel dit op:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen