Wil jij ook zo graag Liefdessessiemeer intimiteit in je leven? Wil je dieper, intenser, intiemer contact? Met je partner of mensen die je nabij staan? Dat wilde ik ook heel graag. En weet je, ik heb dat nu. Met Eli. En met anderen. En weet je wat het mooie is? Ik kan het jou leren.

Hieronder geef ik je zeven ideeën om Tantrische intimiteit te ervaren. Praktische, handzame ideeën. Makkelijk in te passen in een druk dagelijks leven. Zo begin je vandaag nog met meer intimiteit in je leven te brengen.

Hoofd-/gezichtsmassage

De een gaat zitten op een laag kussentje. De ander gaat op de rug liggen met het hoofd in de schoot van de ander, de ogen gesloten. Degene die zit, gaat nu met de handen het hoofd en gezicht van de ander strelen. Breng je aandacht naar het raakvlak. Degene die ligt, volgt steeds de aanraking met volledige aandacht. Kijk of je naar de aanraking toe kunt bewegen met je hoofd. Je ervaring zal dan intenser worden. Merk je dat je met je gedachten even weg bent, breng dan je aandacht weer rustig terug naar het raakvlak.

Oogcontact

Sta of zit in stilte en rust tegenover elkaar. Kijk elkaar ontspannen in de ogen. Ga dus niet staren of heel strak focussen. Merk je dat je bijvoorbeeld staart, breng dan je aandacht weer rustig naar het ontspannen kijken. Hou je kaken los en je mond ietsje open, dan ontspan je vanzelf al meer.

Hartcontact

Sta of zit in stilte en rust tegenover elkaar. Leg je ene hand op het hart van de ander. Leg je andere hand op de hand van de ander, de hand die op jouw hart ligt. Houd hierbij oogcontact, zoals ik dat hierboven heb beschreven. Voel wat het met je doet, wat het raakt in je. Misschien voel je ook hoe er energie gaat stromen tussen jullie.

Hartsverbinding

Dit bouwt voort op het hartcontact. Je gaat nu de energie tussen jullie bewust laten stromen. Neem daarvoor je gevende en ontvangende kant mee in het contact. Bij de meeste mensen is de linkerhand ontvangend, de rechterhand gevend. Bij vrouwen is het hart gevend, bij mannen ontvangend. Leg dus bij een man je rechterhand op het hart, bij een vrouw je linker. Weet je dat het bij jou anders is, doe het dan andersom. Stel je nu open voor de energie. Stel je voor hoe die tussen jullie stroomt.

Diepe omhelzing

Sta in stilte en rust tegenover elkaar. Zorg dat jullie voeten iets versprongen staan. Ga dan rustig tegen elkaar aan staan. Zorg dat jullie beiden een arm onder en een arm boven hebben. Zo staan jullie beiden rechtop en in jullie centrum en hangt niet de een aan de ander. Adem rustig en ontspannen en wees aanwezig bij het contact.

Zintuigenspel

De basis van het zintuigenspel is dat de een de ogen dicht heeft en de ander hem of haar verrast met zintuigelijke prikkels. Voor degene die het ervaart, is het de kunst om zich over te geven aan wat er komt en om steeds opnieuw te ervaren wat het met hem/haar doet. Wil je het een feestje houden, dan kies je prikkels, waarvan je weet of sterk vermoedt dat de ander ze aangenaam vindt. Wees creatief in wat je de ander aanbiedt. En geniet.

Handendans

Ook de handendans kun je heel makkelijk thuis doen. Die is alleen lastig uitleggen zo kort in een blog, dus die laten we je liever in een workshop of sessie ervaren.
Ook de andere ideeën hierboven gebruiken we graag in onze sessies en workshops. Juist in de eenvoud zit de enorme waarde verscholen. Omdat Tantrisch leven niet iets is van af en toe. Tantrisch leven zit ‘m in wat je ieder moment kunt doen. Elke dag.

Intimiteit delen

Deel je graag intimiteit met anderen? Ga lekker aan de slag met bovenstaande ideeën. En geniet van de intimiteit. Laat je me weten wat jouw favoriete manier is van intimiteit delen? Graag in een reactie hieronder, dan inspireer je er ook anderen mee.
En deel ook vooral deze ideeën, als je denkt dat iemand ze fijn zal vinden. Dat gaat het makkelijkst met de knoppen hieronder.

Liefs,
Esther

Deel deze pagina op:

gratis