Ervaar je soms schaamte of schuldgevoel rond opwinding, seksualiteit en seks?

Voel je je misschien geremd in intimiteit?

Mis je soms de verbinding tijdens intieme momenten?

Is seks vaak niet (meer) zo bevredigend?

Voel je ergens dat er een diepere laag onder je seksualiteit zit?

Eeuwenlange seksuele onderdrukking

De meeste mensen in het Westen zijn seksueel beschadigd en geremd door eeuwenlange onderdrukking van onze grootste kracht door kerk en overheid. Wanneer je seksueel vrij bent en je seksuele energie vrij kan stromen, ben je minder beïnvloedbaar en minder controleerbaar, dus kunnen ze geen controle over je uitoefenen en raken ze hun macht kwijt.

Daarom is het tijd dat we dat verleden achter ons laten, dat we onze seksualiteit weer claimen, de seksuele energie laten stromen en zo weer meer regie krijgen over ons eigen leven en onze eigen spiritualiteit.

Seksuele bevrijding

Seksuele vrijheid

Hoewel de term seksuele bevrijding misschien het idee geeft dat het alleen om seksualiteit en lichamelijk genieten gaat, is het veel breder. Het gaat om het bevrijden en accepteren van je lichaam, van je gevoelens en van je energie. Dit heeft effect op je hele leven. De seksuele energie die weer gaat stromen is de levensenergie of prana die je hele leven voedt.

Seksuele bevrijding heeft vaak als resultaat: je beter in je lijf voelen, meer zelfvertrouwen, betere relaties, diepere ervaringen, meer plezier en meer genieten (en niet alleen van seks). Kortom: een vervullend en gelukkig leven.

Seksuele vrijheid

We gaan niet de seksuele revolutie van de jaren zeventig overdoen. Seksuele vrijheid betekent namelijk dat je je eigen keuzes maakt hoe je je seksualiteit en relaties vorm geeft. Er is geen vooropgesteld idee wat beter of slechter zou zijn. Veel seks, weinig seks, geen seks. Seks binnen een relatie of one night stands. Monogamie, polygamie, open relatie, geen relatie. Het gaat om wat bij jou past.

Hiervoor is eerst Sexual Healing nodig, gevolgd door het aanleren van Conscious Sexuality. Er is herstel van contact met je eigen seksualiteit nodig om te gaan ontdekken wat bij jou past en wat jouw eigen krachtige uitdrukking  van je seksualiteit is.

Seksuele vrijheid

Seksuele energie

Seksuele energie is de levensenergie die haar bron heeft in ons bekken en die we, vaak onbewust, kunnen activeren met seks. Hierdoor wordt seksuele energie nog wel eens verwart met lust of opwinding. Het is geen van beide. Wel kan seksuele energie, wanneer het nog niet bewust genoeg ervaren wordt, opwinding tot gevolg hebben.

Wanneer we seksuele energie bewust en volledig gaan laten stromen, wordt het transformerend, zuiverend en helend. Hier gaan we dus ook mee werken in het traject. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor lust en opwinding zonder schaamte.

Tantra en ervaren

In deze trajecten maken we gebruik van tantrische en andere spirituele technieken en (seksueel) lichaamswerk, omdat we hebben gemerkt dat deze combinatie de beste en snelste resultaten opleveren. We werken ervaringsgericht, zodat je de heling en ontwikkeling snel kunt integreren.

Het is dus geen Tantra-training pur sang. Het kan wel je tantrische pad en je tantrische ervaringen verdiepen.

Voor wie

Het Seksuele Bevrijding is voor iedereen die:

 • Zich wil ontwikkelen op sensueel en seksueel gebied
 • Zich wil bevrijden van negatieve overtuigingen over het eigen lichaam of de eigen seksualiteit
 • Meer wil genieten (en niet alleen seksueel)
 • Los wil komen van schaamte en schuldgevoel
 • Los wil komen van 'hoort niet', 'mag niet' en 'moet'
 • Op zoek is naar Conscious Sexuality

Je kunt dit traject doen als man, vrouw of welk ander gender dan ook. Je kunt dit traject ook doen als stel, maar let hierbij op de kaders, zoals verderop beschreven.

IMG_8942b

Voor wie is het niet

Vrijwel iedereen heeft seksuele heling nodig, toch zijn deze trajecten niet voor iedereen. Het is bijvoorbeeld niet geschikt als je:

 • Deel wil nemen om te ‘scoren’
 • Standjes wil leren
 • Weinig tot geen ervaring hebt met seks
 • Geen zelfreflectie toe kunt passen
 • Ernstige trauma’s hebt
 • Niet wil aanraken of aangeraakt wil worden
 • Naaktheid een ernstig struikelblok voor je is
 • Niet de benodigde tijd wil steken in je eigen ontwikkeling

Twijfel je of het bij je past? Neem dan gerust contact met ons op.

Spreekt Seksuele Bevrijding je wel aan, maar heb je weinig tot geen ervaring met seks of trauma's die mogelijk in de weg zitten? Dan kunnen we je helpen met een voortraject. Neem even contact met ons op.

Het Seksuele Bevrijding traject

Je kunt het dit traject alleen doen of al stel. In de basis is het traject hetzelfde en bestaat uit een intake, gevolgd door een vooraf aantal afgesproken sessies met tussendoor korte Zoom-sessies en "huiswerk". Het aantal sessies spreken we in overleg af aan de hand van de intake. Bij de laatste sessie evalueren we en kan er, indien gewenst, verlengd worden.

Elk traject is maatwerk en we kunnen daarom niet van tevoren aangeven hoe lang een traject gaat duren. Dat kunnen we pas aan de hand van de intake.

Alle trajecten begeleiden we samen.

Voor "singles"

Je kunt een traject alleen doen, ook als je een relatie hebt. We gebruiken het woord "single" hier dan ook ruim voor iedereen die dit traject voor hun eigen ontwikkeling komt doen.

Wil je dit traject alleen doen en heb je een partner, dan is het wel belangrijk dat je hierover open kunt zijn naar je partner toe. Bevrijding en iets stiekem doen werkt elkaar namelijk tegen.

In een traject voor jou alleen, zijn de live sessies bij ons in de praktijk met ons samen en de Zoom-sessies met een van ons beide.

Duo-oefeningen zijn met een van ons en worden dan door de ander begeleid.

Van "huiswerk" lever je verslagjes in en hierop ontvang je feedback.

Voor stellen

Wanneer je samen met je partner wil werken aan seksuele bevrijding, kun je een traject samen komen doen. Hierbij richten wij ons op zowel op de ontwikkeling van ieder van jullie afzonderlijk als op de ontwikkeling en integratie ervan binnen de relatie.

In een traject voor jullie als stel, zijn de live sessies in onze praktijk met ons samen. Deze kunnen afwisselen met jullie samen en soms met ieder van jullie apart zijn. Dit omdat het soms makkelijker kan zijn om de relatiepatronen te ontdekken, wanneer je niet samen bent.

Duo-oefeningen zijn afwisselend samen en met ons. Ook hier weer voor de ontwikkeling van de relatie als van jullie beide individueel.

Van "huiswerk" leveren jullie verslagjes in. Van "huiswerk" dat jullie samen hebben gedaan, leveren jullie nog steeds beide afzonderlijk jullie eigen verslagje in. Op je verslagjes krijg je feedback.

Verloop van het traject

Hoewel elk Seksuele Bevrijding traject maatwerk is, komen bepaalde onderwerpen wel vaak terug. Vaak zit daar ook een vergelijkbaar verloop in, omdat het ene onderwerp vaak voortbouwt op een of meer vorige onderwerpen. In het algemeen kun je deze onderwerpen verwachten:

 • Open ontmoeten
 • Bevrijding van Expressie
 • Lichaamsbevrijding
 • Verlangen
 • Het heilige lichaam
 • Meditatieve aanraking
 • Zintuigen
 • Verbinden
 • Orgasme
 • Conscious sexuality
 • Sacred sexuality

Binnen dit geheel kunnen verschillende persoonlijke ontdekkingstochten zitten, zoals bi-schierigheid of (lichte) BDSM.

Niet alle onderwerpen hoeven in jou/jullie traject te zitten. Dit hangt af van wat je/jullie wensen.

Seksuele bevrijding - Harstreling

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor jouw/jullie Seksuele Bevrijding, gebruik dan onderstaande knop om je/jullie intake via Zoom te boeken. Deze intake is kosteloos en vrijblijvend.

Vraag en antwoord

gratis