Zou jrelatie-pexels-photo-139199e je partner graag meenemen naar een Tantraworkshop, maar ziet die dat niet zitten? Wil je meer Tantrische intimiteit in je relatie brengen, maar vind je partner dat allemaal maar gedoe? Vindt je partner het zweverig, terwijl jij er juist naar verlangt?

Lees dan verder en kijk wat je kunt doen om zelf meer Tantra te ervaren in je relatie, zonder dat je je partner dwingt tot dingen die hij of zij niet wil.

Noem het geen Tantra

Heel veel dingen die je in Tantra leert, zijn universeel. Oogcontact is oogcontact, of je het nu in een Tantraworkshop doet of boven een diner bij kaarslicht. Waarom zou je het dan Tantra noemen, als je weet dat je partner niets met Tantra wil? Noem het oogcontact, of ‘even in je ogen kijken’. Van die kleine contactmomenten kunnen al heel veel doen met je relatie, met je gevoel van verbinding. Je hebt dan even echt aandacht voor elkaar en weet je… aandacht is nou net een van de kernbegrippen van Tantra.

Dwing niet af

Als het jouw idee is, met iets als oogcontact of liefdevolle aanraking, om jullie onderlinge verbinding te versterken of een fijn moment van intimiteit te delen, dan wil je natuurlijk dat het zowel voor jou als voor je partner fijn voelt. Wat nou als je partner oogcontact niet fijn vindt? Of niet van knuffelen houdt? Heel simpel: dan stel je iets anders voor. Iemand dwingen tot een plezierig contact is namelijk nogal tegenstrijdig.

Wees creatief

Dus wees creatief en zoek het in de kleine dingen. Stel bijvoorbeeld een voetmassage voor. Streel je partner even in het voorbijgaan, maar geef die streling dan wel je volle aandacht. Kus hem of haar, met aandacht. Pak even zijn of haar hand en wees echt aanwezig in dat gevoel. Luister aandachtig naar wat je partner met je wil delen of je wil vertellen.

Je kunt ook ideeën opdoen in onze eerdere blogs over ‘meer tantra in je relatie’ en ‘intimiteit in je eentje’ en je kunt natuurlijk aan je partner vragen wat hij of zij fijn vindt in samenzijn of om samen te doen.

Leef het voor

Aandacht is, ik zei het al eerder, een van de kernbegrippen in Tantra. Met je aandacht zijn bij wat je doet, waar je bent. Dat kan met alles en je kunt het gewoon zelf doen, op elk moment, onafhankelijk van wat je partner doet.

Als jij aanwezig bent in je contact met je partner, kan hij of zij dat gaan voelen. Misschien niet meteen en misschien niet bewust, maar contact met aandacht voelt anders dan een gedachteloze aanraking. En omdat mensen het meest leren door voorbeeld en imitatie, kan het zomaar zijn dat je partner na verloop van tijd iets van jouw manier gaat overnemen.

Laat je verwachting los

Wat ook bij Tantra hoort, is je verlangen volgen zonder een bepaald resultaat te verwachten. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je partner, als je hem of haar met aandacht gaat aanraken, anders reageert dan je verwacht. Het kan zelfs betekenen dat je partner je verrast met een reactie die je heel fijn blijkt te vinden.

Tot slot

Wat je ook gaat doen en hoe het ook gaat zijn, ik wens je heel veel genot en plezier toe. Geniet zelf van wat je doet, speel ermee en wees aanwezig in het moment.

Ik lees heel graag van je terug in een reactie onder dit artikel wat je als eerste met je partner gaat uitproberen. Inspireer ons en anderen met je idee en laat vooral ook weten hoe je partner reageert.

Vind je deze pagina interessant, vergeet dan ook niet om hem te delen via de onderstaande knoppen.

Deel deze pagina op:

5 gedachten over “Hoe verleid je je partner tot Tantra?”

 1. Start ‘s morgens eerst met een hug, kijk elkaar aan en geef een kus.
  Overdag nog een keer herhalen en je zult dan geluksmomenten ervaren.

  Groet,
  Jan

 2. Dank jullie wel! Een bevestiging voor wat ik een tijd geleden had besloten.
  Ik blijf mijn partner op onverwachte momenten, omdat ik er behoefte aan heb aanraken en een kus geven.
  Dat hij dit niet kan naar mij toe….jammer, maar ik kan hem niet dwingen. Hij doet het op ZIJN manier en ook dat mag ik ontvangen en van genieten.

  • Dank je, Aranka, voor je openhartige reactie. Heb je behalve bevestiging hier ook nog nieuwe tips uit gehaald?

   Warme groet,
   Eli

 3. Hoi Eli, om eerlijk te zijn…hihi…ja & nee. Ik pas jullie tips al toe, omdat IK er behoefte aan heb, dus dan mn antwoord Nee zijn. Maar het lezen maakt mij er weer bewust van, dus Ja…
  Zo…lekker gecompliceerd ben ik weer.

  Warme groet!

Reacties zijn gesloten.

gratis