Tantra voor Jou - HartstrelingEen aantal weken geleden heb ik je 30 korte tips gegeven om meer te genieten van Tantramassage. Ik heb nu nog wat moois voor je. Want wat als ik je vertel hoe je de ervaring van je Tantramassage ook nog eens kunt verdiepen? Als er een ding is dat ik in de afgelopen 5 jaar heb ontdekt, is het wel dat genieten en verdiepen heel mooi hand in hand kunnen gaan.

Misschien heb je het zelf al eens ervaren. De elementen die je Tantramassage verdiepen zijn meditatie, ritueel en oefeningen. Hieronder leg ik je uit hoe en lees je wat het je brengt.

Meditatie

Met meditatie zak je dieper in jezelf. Breng je je aandacht naar je adem, naar je lichaam, naar het raakvlak met de aanraking. Meditatie ontspant en maakt ontvankelijk. Met je aandacht bij je lichaam kun je sterker ervaren wat daar binnenkomt. Kun je helderder waarnemen wat er stroomt, wat er blokkeert, wat je raakt.

In meditatieve staat ben je meer in het moment, in het hier en nu. En hier en nu is waar alles zich afspeelt. Je bent nooit gisteren of morgen. Je bent nooit bij de buren of in een ver land. Je bent altijd nu en hier. Als je dat ook met je aandacht bent, krijg je alles mee wat er hier en nu in je gebeurt. En kun je, hier en nu, transformeren.

Ritueel

Ritueel is een verdieping van meditatie. Ritueel is een bewuste handeling of serie handelingen die je in een diepere staat van bewustzijn brengt. Ritueel maakt dat je nog meer bewust aanwezig bent bij je handelingen en je ervaring. Bovendien neemt het je onderbewustzijn daarin mee, wat maakt dat de ervaring op meerdere lagen binnenkomt en op een veel dieper niveau gaat werken.

In onze Hartstrelingmassages gebruiken we ritueel om je mee te nemen naar de vervoering van de massage-ervaring en van daaruit weer terug naar een zachte landing in het leven van alledag. Eigenlijk is onze hele massagesessie een groot ritueel.

Oefeningen

Bij de verschillende sessies kiezen we heel bewust oefeningen uit die je in die specifieke massage dieper meenemen. Hoe langer en intenser de massage, hoe langer en intenser ook de reis ernaartoe.

Oefeningen kunnen gericht zijn op verbinding. Daardoor kan de energie makkelijker stromen tussen jou en mij. Andere oefeningen helpen je om in het moment en in je lijf te zijn. Dat brengt je makkelijker in overgave. Energie-oefeningen brengen je energiestroom al voor de massage op gang. Hoe sterker de energie daarbij al stroomt, hoe dieper je ervaring in de massage kan worden.

Massage

En dan de massage. Weet je, kom het gewoon heerlijk zelf ervaren. Zo’n liefdevolle reis naar massage en weer terug. De massage zelf niet te vergeten natuurlijk. Wil je eerst eens kennismaken? Dan is de Hartstrelingmassage Aandacht iets voor jou. Daar hebben we ook nog eens een heel gul kennismakingsaanbod voor. Wil je liever direct het diepe in, dan kies je voor de Hartstrelingmassage Overgave.

Heb je al ervaren hoe meditatie, ritueel en oefeningen je massage-ervaring verdiepen? Wil je het dan met ons en met je medelezers delen in een reactie hieronder? Dat zou ik super vinden en je medelezers zijn je vast heel dankbaar.

Deel dit artikel ook vooral, als je denkt dat het anderen iets kan brengen. Dat kan met de knoppen hieronder.

Liefs,
Esther

Deel deze pagina op:

gratis