Een Energetische Ontspanningsmassage is een zachte, intuïtieve massage die je energie activeert en zo niet alleen ontspanning brengt, maar ook het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreekt. Het onderscheidt zich van een klassieke ontspanningsmassage, doordat het niet gericht is op kneden van spieren, maar op zachte aanraking en energie.

Prikkelgevoeligheid

Wanneer er meer (zintuigelijke) prikkels binnenkomen dan ons brein op dat moment kan verwerken, spreken we van overprikkeling. Je bent prikkelgevoelig, wanneer dat makkelijker optreedt bij je. Dit kan verschillende oorzaken hebben en komt voor bij vrijwel alle hoog sensitieve personen (HSP), veel hoogbegaafden (HB) en een deel van de mensen met autisme. Het kan ook tijdelijk verergeren door uitputting, zoals bij burn-out, fibromyalgie, CVS/ME en post covid. Deze pagina gaat niet over die laatste groep, omdat die al eigen pagina’s hebben.

Bij mensen met HSP, HB of autisme komt prikkelgevoeligheid vaak doorat ze een minder sterk (onbewust) filter hebben voor zintuigelijke prikkels. Over de oorzaak hiervan zijn verschillende theorieën, waar ik hier niet op inga. Die prikkelgevoeligheid heeft ook voordelen, zoals het meer waarnemen of beter oog hebben voor details. Maar juist op momenten van vermoeidheid, spanning of sterke emoties ligt overprikkeling op de loer.

Energetische ontspanningsmassage en prikkelgevoeligheid

Klassieke massages met hun gerichtheid op prikkelen van spieren en/of de aanhechtingen ervan, leveren veel extra prikkels en vragen daardoor meer energie dan ze ontspanning leveren, in mijn ervaring.

De zachte aanraking van een energetische ontspanningsmassage werkt dan beter om wel te ontspannen. De stromende energie kan helpen om minder prikkelgevoelig te worden en kan dus ook een periode na de massage voor minder overprikkeling zorgen. Een massage lost het niet voor altijd op, maar regelmatig energetische ontspanningsmassages ontvangen kan veel betekenen voor je kwaliteit van leven.

Sommige mensen met prikkelgevoeligheid worden slaperig van de massage, doordat ze in een diepere staat van ontspanning komen dan hun prikkelgevoeligheid hen normaal overdag toestaat. Het is daarom verstandig om in de uren na de massage niets te plannen en misschien ruimte te houden voor een dutje.

Belastbaarheid

Bij prikkelgevoeligheid is de belastbaarheid van je prikkelverwerking van belang. Ik adviseer daarom te beginnen met de korte ontspanningsmassage. Wanneer je dan vaker terugkomt, kunnen we rustig aan uitbreiden. Voor de meeste mensen met prikkelgevoeligheid werkt het prima om op die manier naar de lange ontspanningsmassage of de tantrische massage toe te werken voor nog meer ontspanning.

Over mij

Mijn naam is Eli. Doordat ik zelf hoog sensitief en (volgens de meeste definities) hoogbegaafd, heb ik ervaring met prikkelgevoeligheid. Vooral in periodes met spanning merkte ik dit sneller. Nu ik daar door post covid neurologische klachten bij heb, ben ik in het algemeen gevoeliger voor overprikkeling. Ik weet daardoor uit ervaring hoe heilzaam juist zachte aanraking of massage en energiewerk zijn hierbij. Die heilzame werking gun ik ook anderen die met dezelfde klachten aan het zoeken zijn naar hulp. Hulp die ik graag en met liefde bied middels deze energetische ontspanningsmassages.

Eli te Winkel

Opbouw massagesessie

We beginnen een sessie met even kort het bespreken van wensen en grenzen voor deze sessie, zodat ik daar rekening mee kan houden in de massage. Vervolgens ontbloot je je zover dat nodig is voor de massage, ga je op de tafel (ontspanningsmassage) of matras (tantrische massage) liggen en ga ik je vloeiend en zacht masseren.

Een massage begin ik met een zachte hoofdmassage, waarna ik overga naar je nek, schouders, rug en armen, die ik met vloeiende, zachte aanrakingen ga masseren. Afhankelijk van de gekozen massage breid ik dat uit naar je onderlijf.

Bij de lange ontspanningsmassage en de tantrische massage draai je op een gegeven moment om en ga ik verder met je aan de voorkant masseren. Ook dan begin ik met je hoofd en gezicht, waarna ik overga op de rest van je lichaam. Na de massage mag je nog even een paar minuten in ontspanning blijven liggen om de energie te laten settelen.

De massage geef ik met heerlijk geurende, natuurlijke, plantaardige olie, behalve op je hoofd (i.v.m. haar) en in je gezicht.

Extra tijd

Heb je extra tijd nodig om te kunnen schakelen en/of wil je vooraf en/of achteraf douchen, dan kun je aangeven dat je extra tijd nodig hebt voor de sessie. Ik hou dan rekening met een kwartier extra bij het begin en bij het einde van de sessie. Deze extra tijd is dus niet om de massage te verlengen.

Tantrische massage

Bij de tantrische massage werk ik extra met het opwekken van seksuele energie om die over je lichaam te verspreiden. Dit levert een diepere ervaring en heling op dan alleen de ontspanningsmassage. Ook zijn er extra mogelijkheden, zoals body2body. Een tantrische massage is niet gericht op seksuele bevrediging. Het is een verdieping t.o.v. de ontspanningsmassages.

Omdat een tantrische massage wat meer omhelst, nemen we ook wat meer tijd aan het begin om de massage te bespreken en krijg je aan het eind langer de tijd om na te liggen.

Doordat de tantrische massage intenser is dan de ontspanningsmassage, raad ik vooral bij burn-out, prikkelgevoeligheid en trauma aan om te beginnen met de (korte) ontspanningsmassage.

Praktische informatie

Je kunt kiezen uit vier verschillende opties. Bij elke optie neem ik een kleiner of groter deel van je lichaam mee. Daardoor heeft elke optie ook een andere duur en investering.

De opties zijn:

Ontspanningsmassage Kort (30 min / € 40): Bovenlijf achter (hoofd, nek, schouders, rug, armen).

Ontspanningsmassage Middel (45 min / € 55): Achterkant helemaal.

Ontspanningsmassage Lang (60 min / € 70): Achter- en voorkant helemaal.

Tantrische massage (ca. 1,5 uur / € 125): Achter- en voorkant helemaal, inclusief opwekken en verspreiden seksuele energie.

Extra half uur voor extra schakeltijd/douchen: € 25

Spreken we een traject af, dan gelden er kortingen, afhankelijk van het afgesproken traject.

Introductie-aanbieding

Ter introductie van de energetische ontspanningsmassages geldt een korting van

25%

op alle afspraken voor energetische ontspanningsmassages en tantrische massages die t/m 31 mei 2024 worden gemaakt.

De kleine lettertjes: Voor de korting geldt het moment van het maken van de afspraak. De massage zelf kan dus later dan 31 mei plaatsvinden. Je kunt op deze manier maximaal één afspraak tegelijk maken. De korting geldt alleen op losse afspraken en niet bovenop de korting die ik toch al geef voor trajecten.

Afspraak maken

Een afspraak maken gaat in 3 stappen:

Gebruik de knop hieronder om naar het afspraakformulier te gaan, dat in te vullen en op te sturen.

Binnen twee werkdagen krijg je een e-mail met een boekingslink, zodat je zelf je massage in kunt plannen.

Nadat je de massage ingeboekt hebt, krijg je een factuur met betaallink om online te betalen, weer binnen twee werkdagen. De afspraak is definitief na betaling binnen 3 dagen na het ontvangen van de factuur.

Lees voor het maken van een afspraak de veelgestelde vragen eerst door.

Veel gestelde vragen