Een Energetische Ontspanningsmassage is een zachte, intuïtieve massage die je energie activeert en zo niet alleen ontspanning brengt, maar ook het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreekt. Het onderscheidt zich van een klassieke ontspanningsmassage, doordat het niet gericht is op kneden van spieren, maar op zachte aanraking en energie.

Post covid en energetische ontspanningsmassage

Post covid (ook wel long covid genoemd) beslaat een heel scala aan onverklaarde klachten, zoals kortademigheid, cognitieve verstoringen, spierpijn, verstoord autonoom zenuwstelsel en smaakverlies. Veel van diezelfde klachten zien we terug bij fibromyalgie en CVS/ME en de informatie op die pagina is hier dus ook van toepassing.

Een energetische ontspanningsmassage kan bij post covid helpen met klachten als energieverlies (conditieproblemen), spierpijn, verstoord autonoom zenuwstelsel. Ook kan het positieve effecten hebben op cognitieve en mentale problemen en in het algemeen op de kwaliteit van leven. Energetische ontspanningsmassage kan post covid niet genezen, maar wel dragelijker maken.

Autonoom zenuwstelsel

Een lastige klacht die bij twee derde van de mensen met post covid voorkomt, is een verstoord autonoom zenuwstelsel, waarbij soms na geringe inspanning en soms spontaan het zenuwstelsel in vecht/vlucht respons gaat. Die zie je dan vaak terug in hoge hartslag, hartkloppingen en/of een koortsig gevoel. Hier is vaak moeilijk uit te komen, doordat er geen echte bedreiging was en ons lichaam dus ook niet kan bepalen wanneer de dreiging voorbij is.

Een van de vormen hiervan is Post Exertionele Malaise (PEM), wat kan optreden na soms zelfs maar een geringe inspanning. Dit kan zowel een fysieke als mentale inspanning zijn. Er kunnen uren of zelfs dagen zitten tussen de inspanning en PEM, iets waar de medische wetenschap nog steeds geen verklaring voor heeft.

Post covid syndroom en massage

PEM kan ook optreden na een massage, waarbij de ene massage de andere niet is. Een klassieke massage is bijvoorbeeld gericht op het prikkelen van de spieren en daarmee een inspanning van het lichaam. Hierdoor kan een klassieke ontspanningsmassage, Thaise massage of intuïtieve massage juist allesbehalve ontspannend zijn voor mensen met post covid. Ook een zachte Tantramassage kan te veel zijn door de duur en intensiteit en daarmee PEM triggeren.

Een (korte) energetische ontspanningsmassage kan juist wel goed werken, doordat het zacht is en dus niet je lichaam aanzet tot een inspanning. Het laten stromen van de energie kan helpen bij klachten als energiegebrek en spierpijn. De zachte en stromende aanraking en energie kunnen ook het signaal “alles veilig” geven, hoewel dat niet voor iedereen even sterk werkt.

Balans

Ondanks dat een energetische ontspanningsmassage niet direct inspannend is, kan het ervaren van iets nieuws wel belastend zijn. Daarom raad ik mensen met post covid altijd aan om te beginnen met de korte massage. Als blijkt dat dit qua belastbaarheid goed gaat, kun je altijd later voor langere massages komen, mocht je dat willen. Vaker terugkomen voor een massage kan heel veel doen voor je, maar dus wel in de juiste balans tussen de duur van de massage en je belastbaarheid.

Post covid en mentale problemen

Bij post covid kunnen ook mentale problemen, zoals depressie en angststoornissen, voorkomen. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan wil ik je op het hart drukken om daarvoor de juiste psychologische hulp te zoeken. Massages kunnen daarbij wel wat verzachten, maar zijn niet de manier om er echt wat aan te doen.

Over mij

Mijn naam is Eli. Toen de meeste mensen al corona gehad hadden, de maatregelen stopten en steeds meer testlocaties sloten, kreeg ik corona en lag ik een aantal dagen met koorts op bed. Ik dacht dat het wel meeviel en ging na een paar weken weer voluit aan het werk. Toen merkte ik dat ik niet meer zoveel kon als daarvoor. Zowel mijn autonoom zenuwstelsel dat regelmatig op hol sloeg als duidelijk verminderde energie speelde me parten. Hierdoor ben ik gaan zoeken naar manieren om een zo fijn mogelijk leven te kunnen hebben zonder te veel inspanning. Zachte massage en energetisch werk bleken daar goed aan bij te dragen. Gelukkig kan ik dat nog wel en gun ik dat ook anderen die in hetzelfde schuitje zitten als ik.

Eli te Winkel

Opbouw massagesessie

We beginnen een sessie met even kort het bespreken van wensen en grenzen voor deze sessie, zodat ik daar rekening mee kan houden in de massage. Vervolgens ontbloot je je zover dat nodig is voor de massage, ga je op de tafel (ontspanningsmassage) of matras (tantrische massage) liggen en ga ik je vloeiend en zacht masseren.

Een massage begin ik met een zachte hoofdmassage, waarna ik overga naar je nek, schouders, rug en armen, die ik met vloeiende, zachte aanrakingen ga masseren. Afhankelijk van de gekozen massage breid ik dat uit naar je onderlijf.

Bij de lange ontspanningsmassage en de tantrische massage draai je op een gegeven moment om en ga ik verder met je aan de voorkant masseren. Ook dan begin ik met je hoofd en gezicht, waarna ik overga op de rest van je lichaam. Na de massage mag je nog even een paar minuten in ontspanning blijven liggen om de energie te laten settelen.

De massage geef ik met heerlijk geurende, natuurlijke, plantaardige olie, behalve op je hoofd (i.v.m. haar) en in je gezicht.

Extra tijd

Heb je extra tijd nodig om te kunnen schakelen en/of wil je vooraf en/of achteraf douchen, dan kun je aangeven dat je extra tijd nodig hebt voor de sessie. Ik hou dan rekening met een kwartier extra bij het begin en bij het einde van de sessie. Deze extra tijd is dus niet om de massage te verlengen.

Tantrische massage

Bij de tantrische massage werk ik extra met het opwekken van seksuele energie om die over je lichaam te verspreiden. Dit levert een diepere ervaring en heling op dan alleen de ontspanningsmassage. Ook zijn er extra mogelijkheden, zoals body2body. Een tantrische massage is niet gericht op seksuele bevrediging. Het is een verdieping t.o.v. de ontspanningsmassages.

Omdat een tantrische massage wat meer omhelst, nemen we ook wat meer tijd aan het begin om de massage te bespreken en krijg je aan het eind langer de tijd om na te liggen.

Doordat de tantrische massage intenser is dan de ontspanningsmassage, raad ik vooral bij burn-out, prikkelgevoeligheid en trauma aan om te beginnen met de (korte) ontspanningsmassage.

Praktische informatie

Je kunt kiezen uit vier verschillende opties. Bij elke optie neem ik een kleiner of groter deel van je lichaam mee. Daardoor heeft elke optie ook een andere duur en investering.

De opties zijn:

Ontspanningsmassage Kort (30 min / € 40): Bovenlijf achter (hoofd, nek, schouders, rug, armen).

Ontspanningsmassage Middel (45 min / € 55): Achterkant helemaal.

Ontspanningsmassage Lang (60 min / € 70): Achter- en voorkant helemaal.

Tantrische massage (ca. 1,5 uur / € 125): Achter- en voorkant helemaal, inclusief opwekken en verspreiden seksuele energie.

Extra half uur voor extra schakeltijd/douchen: € 25

Spreken we een traject af, dan gelden er kortingen, afhankelijk van het afgesproken traject.

Introductie-aanbieding

Ter introductie van de energetische ontspanningsmassages geldt een korting van

25%

op alle afspraken voor energetische ontspanningsmassages en tantrische massages die t/m 31 mei 2024 worden gemaakt.

De kleine lettertjes: Voor de korting geldt het moment van het maken van de afspraak. De massage zelf kan dus later dan 31 mei plaatsvinden. Je kunt op deze manier maximaal één afspraak tegelijk maken. De korting geldt alleen op losse afspraken en niet bovenop de korting die ik toch al geef voor trajecten.

Afspraak maken

Een afspraak maken gaat in 3 stappen:

Gebruik de knop hieronder om naar het afspraakformulier te gaan, dat in te vullen en op te sturen.

Binnen twee werkdagen krijg je een e-mail met een boekingslink, zodat je zelf je massage in kunt plannen.

Nadat je de massage ingeboekt hebt, krijg je een factuur met betaallink om online te betalen, weer binnen twee werkdagen. De afspraak is definitief na betaling binnen 3 dagen na het ontvangen van de factuur.

Lees voor het maken van een afspraak de veelgestelde vragen eerst door.

Veel gestelde vragen