Een Energetische Ontspanningsmassage is een zachte, intuïtieve massage die je energie activeert en zo niet alleen ontspanning brengt, maar ook het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreekt. Het onderscheidt zich van een klassieke ontspanningsmassage, doordat het niet gericht is op kneden van spieren, maar op zachte aanraking en energie.

Fibromyalgie en energetische ontspanningsmassage

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat een massage die gericht is op kneden en grepen bij fibromyalgie tot verergering van pijn kan leiden. Wat erg jammer is, want tegelijk kan een massage juist ook bij fibromyalgie veel helpen aan een betere kwaliteit van leven met minder pijn en meer energie.

De energetische ontspanningsmassage is juist wel heilzaam bij fibromyalgie, doordat de massage zacht is en de energie, die vaak vast komt te zitten bij pijn, weer gaat stromen. Wanneer fibromyalgie gepaard gaat met uitputting, kan deze zachte massage helpen om meer energie te krijgen.

CVS/ME en energetische ontspanningsmassage

Ook bij Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) of Myalgische Encefalomyelitis (ME) kan een klassieke massage te veel energie kosten. De zachte energetische ontspanningsmassage kan dan uitkomst bieden en je helpen om wat meer energie te ervaren in je leven. Bij CVS/ME kan ook chronische pijn meespelen, die door de massage ook verzacht kan worden.

Energetische ontspanningsmassage en Post Exertionele Malaise (PEM)

Bij ME wordt Post Exertionele Malaise (PEM) tegenwoordig tot een van de kenmerkende symptomen gerekend. Ook bij CVS en fibromyalgie kan PEM optreden. PEM is het na een lichamelijke of geestelijke inspanning verergeren van klachten, soms pas uren of dagen later. Als het gaat om triggeren van PEM, kan ook iets wat op zich ontspannend is, te veel zijn als het te lang wordt gedaan.

Daarom raad ik je, als je gevoelig bent voor PEM, aan om te beginnen met de korte massage. Pas als dat goed gaat, kun je ervoor kiezen om een langere massage uit te proberen, mocht je dat willen.

Fijner in je lijf

Zachte aanraking kan ons helpen om fijner in ons lijf te zitten. De zachte aanraking en stromende energie in de energetische ontspanningsmassage versterken elkaar hierin. Juist bij fibromyalgie en CVS/ME komt het vaak voor dan het vertrouwen in je lichaam verminderd is en je geen positieve relatie met je lijf hebt. Hoewel een enkele massage dat niet ineens oplost, kan het regelmatig ontvangen van een massage daar veel aan helpen.

Energetische ontspanningsmassages dragen daardoor op verschillende manieren bij tot een betere kwaliteit van leven bij fibromyalgie en CVS/ME: minder pijn, meer energie, fijner in je lijf en een positievere relatie met je lichaam.

Goed beginnen

Fibromyalgie/CVS/ME kan per persoon flink verschillen en daarom geldt niet voor iedereen hetzelfde advies over met welke massage je het beste kunt beginnen.

Heb je last van PEM of heb je fibromyalgie of CVS/ME met ernstige energiebeperking, begin dan met de kortste massage. Wanneer je vaker terugkomt, dan kunnen we altijd kijken of de belastbaarheid het toelaat om die uit te breiden, mocht je dat willen.

Heb je fibromyalgie of CVS/ME met beperkte energiebeperking, dan kun je zowel voor de korte als de middellange ontspanningsmassage kiezen. Macht je langere massages willen, dan kunnen we van daaruit kijken of de belastbaarheid dat toelaat.

Bij fibromyalgie met weinig tot geen energiebeperking kun je vrij kiezen uit alle ontspanningsmassages en de tantrische massage, zonder dat je daar negatieve gevolgen van hoeft te verwachten. Nog steeds kan het dan prettig zijn om met een kortere massage te beginnen ter kennismaking.

Over mij

Mijn naam is Eli. In 1999 heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen, waarbij zowel chronische pijn, krachtverlies als ernstige energiebeperking de aanleiding waren voor het onderzoek. Zowel de pijn als de energiebeperking zijn sindsdien veel minder geworden. Niet zomaar, hiervoor heb ik veel gedaan. Door acceptatie, meditatie, beweging en vormen van aanraking, waaronder massage, verbeterde mijn kwaliteit van leven en kon ik steeds meer doen. Met de energetische ontspanningsmassage wil ik ook jou daarmee helpen.

Eli te Winkel

Opbouw massagesessie

We beginnen een sessie met even kort het bespreken van wensen en grenzen voor deze sessie, zodat ik daar rekening mee kan houden in de massage. Vervolgens ontbloot je je zover dat nodig is voor de massage, ga je op de tafel (ontspanningsmassage) of matras (tantrische massage) liggen en ga ik je vloeiend en zacht masseren.

Een massage begin ik met een zachte hoofdmassage, waarna ik overga naar je nek, schouders, rug en armen, die ik met vloeiende, zachte aanrakingen ga masseren. Afhankelijk van de gekozen massage breid ik dat uit naar je onderlijf.

Bij de lange ontspanningsmassage en de tantrische massage draai je op een gegeven moment om en ga ik verder met je aan de voorkant masseren. Ook dan begin ik met je hoofd en gezicht, waarna ik overga op de rest van je lichaam. Na de massage mag je nog even een paar minuten in ontspanning blijven liggen om de energie te laten settelen.

De massage geef ik met heerlijk geurende, natuurlijke, plantaardige olie, behalve op je hoofd (i.v.m. haar) en in je gezicht.

Extra tijd

Heb je extra tijd nodig om te kunnen schakelen en/of wil je vooraf en/of achteraf douchen, dan kun je aangeven dat je extra tijd nodig hebt voor de sessie. Ik hou dan rekening met een kwartier extra bij het begin en bij het einde van de sessie. Deze extra tijd is dus niet om de massage te verlengen.

Tantrische massage

Bij de tantrische massage werk ik extra met het opwekken van seksuele energie om die over je lichaam te verspreiden. Dit levert een diepere ervaring en heling op dan alleen de ontspanningsmassage. Ook zijn er extra mogelijkheden, zoals body2body. Een tantrische massage is niet gericht op seksuele bevrediging. Het is een verdieping t.o.v. de ontspanningsmassages.

Omdat een tantrische massage wat meer omhelst, nemen we ook wat meer tijd aan het begin om de massage te bespreken en krijg je aan het eind langer de tijd om na te liggen.

Doordat de tantrische massage intenser is dan de ontspanningsmassage, raad ik vooral bij burn-out, prikkelgevoeligheid en trauma aan om te beginnen met de (korte) ontspanningsmassage.

Praktische informatie

Je kunt kiezen uit vier verschillende opties. Bij elke optie neem ik een kleiner of groter deel van je lichaam mee. Daardoor heeft elke optie ook een andere duur en investering.

De opties zijn:

Ontspanningsmassage Kort (30 min / € 40): Bovenlijf achter (hoofd, nek, schouders, rug, armen).

Ontspanningsmassage Middel (45 min / € 55): Achterkant helemaal.

Ontspanningsmassage Lang (60 min / € 70): Achter- en voorkant helemaal.

Tantrische massage (ca. 1,5 uur / € 125): Achter- en voorkant helemaal, inclusief opwekken en verspreiden seksuele energie.

Extra half uur voor extra schakeltijd/douchen: € 25

Spreken we een traject af, dan gelden er kortingen, afhankelijk van het afgesproken traject.

Introductie-aanbieding

Ter introductie van de energetische ontspanningsmassages geldt een korting van

25%

op alle afspraken voor energetische ontspanningsmassages en tantrische massages die t/m 31 mei 2024 worden gemaakt.

De kleine lettertjes: Voor de korting geldt het moment van het maken van de afspraak. De massage zelf kan dus later dan 31 mei plaatsvinden. Je kunt op deze manier maximaal één afspraak tegelijk maken. De korting geldt alleen op losse afspraken en niet bovenop de korting die ik toch al geef voor trajecten.

Afspraak maken

Een afspraak maken gaat in 3 stappen:

Gebruik de knop hieronder om naar het afspraakformulier te gaan, dat in te vullen en op te sturen.

Binnen twee werkdagen krijg je een e-mail met een boekingslink, zodat je zelf je massage in kunt plannen.

Nadat je de massage ingeboekt hebt, krijg je een factuur met betaallink om online te betalen, weer binnen twee werkdagen. De afspraak is definitief na betaling binnen 3 dagen na het ontvangen van de factuur.

Lees voor het maken van een afspraak de veelgestelde vragen eerst door.

Veel gestelde vragen