Een Energetische Ontspanningsmassage is een zachte, intuïtieve massage die je energie activeert en zo niet alleen ontspanning brengt, maar ook het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreekt. Het onderscheidt zich van een klassieke ontspanningsmassage, doordat het niet gericht is op kneden van spieren, maar op zachte aanraking en energie.

Burn-out en energetische ontspanningsmassage

Een burn-out is een overbelasting van het stress-respons-systeem en je zenuwstelsel. Je hele systeem is in een uitgeputte staat van paraatheid en reageert op bijna alles alsof het levensbedreigend is. Hierdoor kan elke vorm van druk (ook op het lichaam) en pijn leiden tot het verder overbelasten van het systeem. Door een burn-out komt ook je energie vast te zitten, wat het herstel bemoeilijkt.

Een energetische ontspanningsmassage werkt op verschillende vlakken. Doordat wij mensen een sociale soort zijn, is aanraking juist een van de manieren die ons in balans brengt en onze stress-respons tot rust brengt. Het is belangrijk dat dit zachte en liefdevolle aanraking is, omdat harde aanraking, zoals het kneden van spieren, averechts werkt. Daarom is het die zachte en liefdevolle aanraking die je bij mij gaat ervaren.

Een energetische ontspanningsmassage werkt ook positief bij een burn-out, doordat het je energie weer in beweging zet, wat niet alleen je herstel van de burn-out in het bijzonder bevordert, maar ook je hele zelfhelend vermogen activeert.

Wegnemen van de oorzaak

Een burn-out kan verschillende oorzaken hebben. Soms heeft het vooral te maken met de omgeving, soms met eigen overtuigingen of zelfs trauma’s en soms ook met het ontbreken van die balans in je leven die ontstaat door aanraking.

Bij de eerste oorzaken nemen energetische ontspanningsmassages de oorzaak niet weg, maar ze kunnen dan wel bijdragen aan het ondersteunen en versnellen van het herstel. Daarnaast raad ik je in dat geval aan om te werken met een coach of (trauma-) therapeut. Wanneer je niet voldoende aanraking in je leven hebt voor balans, kan de massage dus wel deel zijn van het wegnemen van de oorzaak van je burn-out.

Rustig beginnen

Bij een burn-out raad ik aan om met de korte massage te beginnen. Hoe heilzaam een energetische ontspanningsmassage ook is, ik weet uit eigen ervaring dat als de massage te lang is, dit nog steeds tot overprikkeling kan leiden. Ik raad je ook aan om, zeker in het begin, regelmatig terug te komen, bijv. elke week of elke twee weken. We kunnen dan ook, als je dat wil, de massages uitbouwen naarmate je belastbaarheid groeit.

Over mij

Mijn naam is Eli. Ik heb in mijn leven twee keer een burn-out gehad, waarbij schadelijke overtuigingen en complex trauma de onderliggende oorzaken waren. Hierdoor weet ik uit eigen ervaring hoe heilzaam een massage dan kan zijn, maar ook hoe mis dat kan gaan als het niet de goede massage is. Die heilzame werking van een goede massage is wat ik iedereen met een burn-out gun. Sterker nog, ik geloof dat veel mensen niet volledig van een burn-out herstellen, omdat de juiste aanraking geen deel uitmaakt van hun herstel en er alleen, of te veel, gepraat wordt.

Eli te Winkel

Opbouw massagesessie

We beginnen een sessie met even kort het bespreken van wensen en grenzen voor deze sessie, zodat ik daar rekening mee kan houden in de massage. Vervolgens ontbloot je je zover dat nodig is voor de massage, ga je op de tafel (ontspanningsmassage) of matras (tantrische massage) liggen en ga ik je vloeiend en zacht masseren.

Een massage begin ik met een zachte hoofdmassage, waarna ik overga naar je nek, schouders, rug en armen, die ik met vloeiende, zachte aanrakingen ga masseren. Afhankelijk van de gekozen massage breid ik dat uit naar je onderlijf.

Bij de lange ontspanningsmassage en de tantrische massage draai je op een gegeven moment om en ga ik verder met je aan de voorkant masseren. Ook dan begin ik met je hoofd en gezicht, waarna ik overga op de rest van je lichaam. Na de massage mag je nog even een paar minuten in ontspanning blijven liggen om de energie te laten settelen.

De massage geef ik met heerlijk geurende, natuurlijke, plantaardige olie, behalve op je hoofd (i.v.m. haar) en in je gezicht.

Extra tijd

Heb je extra tijd nodig om te kunnen schakelen en/of wil je vooraf en/of achteraf douchen, dan kun je aangeven dat je extra tijd nodig hebt voor de sessie. Ik hou dan rekening met een kwartier extra bij het begin en bij het einde van de sessie. Deze extra tijd is dus niet om de massage te verlengen.

Tantrische massage

Bij de tantrische massage werk ik extra met het opwekken van seksuele energie om die over je lichaam te verspreiden. Dit levert een diepere ervaring en heling op dan alleen de ontspanningsmassage. Ook zijn er extra mogelijkheden, zoals body2body. Een tantrische massage is niet gericht op seksuele bevrediging. Het is een verdieping t.o.v. de ontspanningsmassages.

Omdat een tantrische massage wat meer omhelst, nemen we ook wat meer tijd aan het begin om de massage te bespreken en krijg je aan het eind langer de tijd om na te liggen.

Doordat de tantrische massage intenser is dan de ontspanningsmassage, raad ik vooral bij burn-out, prikkelgevoeligheid en trauma aan om te beginnen met de (korte) ontspanningsmassage.

Praktische informatie

Je kunt kiezen uit vier verschillende opties. Bij elke optie neem ik een kleiner of groter deel van je lichaam mee. Daardoor heeft elke optie ook een andere duur en investering.

De opties zijn:

Ontspanningsmassage Kort (30 min / € 40): Bovenlijf achter (hoofd, nek, schouders, rug, armen).

Ontspanningsmassage Middel (45 min / € 55): Achterkant helemaal.

Ontspanningsmassage Lang (60 min / € 70): Achter- en voorkant helemaal.

Tantrische massage (ca. 1,5 uur / € 125): Achter- en voorkant helemaal, inclusief opwekken en verspreiden seksuele energie.

Extra half uur voor extra schakeltijd/douchen: € 25

Spreken we een traject af, dan gelden er kortingen, afhankelijk van het afgesproken traject.

Introductie-aanbieding

Ter introductie van de energetische ontspanningsmassages geldt een korting van

25%

op alle afspraken voor energetische ontspanningsmassages en tantrische massages die t/m 31 mei 2024 worden gemaakt.

De kleine lettertjes: Voor de korting geldt het moment van het maken van de afspraak. De massage zelf kan dus later dan 31 mei plaatsvinden. Je kunt op deze manier maximaal één afspraak tegelijk maken. De korting geldt alleen op losse afspraken en niet bovenop de korting die ik toch al geef voor trajecten.

Afspraak maken

Een afspraak maken gaat in 3 stappen:

Gebruik de knop hieronder om naar het afspraakformulier te gaan, dat in te vullen en op te sturen.

Binnen twee werkdagen krijg je een e-mail met een boekingslink, zodat je zelf je massage in kunt plannen.

Nadat je de massage ingeboekt hebt, krijg je een factuur met betaallink om online te betalen, weer binnen twee werkdagen. De afspraak is definitief na betaling binnen 3 dagen na het ontvangen van de factuur.

Lees voor het maken van een afspraak de veelgestelde vragen eerst door.

Veel gestelde vragen