Een Energetische Ontspanningsmassage is een zachte, intuïtieve massage die je energie activeert en zo niet alleen ontspanning brengt, maar ook het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreekt. Het onderscheidt zich van een klassieke ontspanningsmassage, doordat het niet gericht is op kneden van spieren, maar op zachte aanraking en energie.

Achtergrond Energetische Ontspanningsmassage

Deze massage komt voort uit mijn eigen ervaringen. Ik heb aan den lijve ervaren hoe een klassieke ontspanningsmassage en een Tantramassage averechts werkten, toen ik nog bezig was te herstellen van een burn-out. Een korte, zachte massage werkte toen wel en hielp me bij mijn herstel. Ook in combinatie met mijn fibromyalgie heeft klassieke massage en intuïtieve massage er vaak voor gezorgd dat ik juist meer pijn en uitputting kreeg.

Dit reken ik niet die masseurs aan, er is gewoon weinig kennis over massage en energiewerk bij mensen zoals ik en mogelijk dus ook zoals jij. Vanuit mijn ervaring met zowel verschillende van de ondergenoemde klachten als verschillende vormen van massage en energiewerk, heb ik de Energetische Ontspanningsmassage ontwikkeld.

Helend en ondersteunend

Een Energetische Ontspanningsmassage kan helpen om te herstellen, zoals bij burn-out en trauma, en kan ondersteunen bij het verminderen van klachten en zorgen voor een betere levenskwaliteit, zoals bij ongeneselijke ziektes of onbegrepen klachten. Bij dit laatste kun je denken aan fibromyalgie, CVS/ME, post covid syndroom, HSP en autisme.

Niet voor iedereen

Ik geef de Energetische Ontspanningsmassage niet aan iedereen die ontspanning zoekt. Wanneer je gezond bent en prima een klassieke ontspanningsmassage of een complete Tantramassage kunt ontvangen, dan vraag ik je om daarvoor te gaan. Waarom? Omdat ik zelf ook met beperkingen zit door fibromyalgie en post covid syndroom en ik daarom mijn beperkte energie liever inzet voor mensen die juist niet overal terecht kunnen.

Voor wie

De Energetische Ontspanningsmassage geef ik aan mensen met de volgende onderliggende of bijkomende klachten:

Meer informatie over wat de massage voor je kan betekenen bij deze klachten, vind je op de specifieke pagina’s na het doorklikken op de bijbehorende link.

Ik heb mij beperkt tot deze klachten, omdat ik daar het meeste verstand van heb en weet hoe ik daarbij de Energetische Ontspanningsmassage zo optimaal mogelijk kan inzetten.

Heb  je klachten die hier niet tussen staan en waarvan je denkt dat je er wel baat bij kunt hebben? Neem dan contact op, dan kijken we of daar samen uit komen.