In het begin van dit jaar hebben we een enquête gehouden over Tantra. We zijn nog bezig met het verwerken van alle reacties, vooral omdat er veel uitgebreide antwoorden gegeven zijn. Dat is natuurlijk fantastisch, het kost nu alleen nog even verwerkingstijd.

Een aantal (voorlopige) resultaten kunnen we alvast geven en we vertellen meteen wat wij daarvan geleerd hebben. Inclusief onweerstaanbaar aanbod, maar daarover straks meer.

Cijfers

Eerst een korte opsomming van de belangrijkste cijfers die uit de enquête naar voren gekomen zijn.

  • 119 ingevulde enquêtes.
  • Daarvan heeft 46% ervaring met Tantra.
  • 49% van de respondenten heeft een partner.
  • Daarvan heeft 53% van de partners geen interesse in Tantra, de overige 47% in meerdere of mindere mate wel.
  • De top 5 van waar mensen in geïnteresseerd zijn: aanraking+intimiteit, massage, genieten, bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.
  • Mensen zoeken dit vooral in workshops. Dit geeft 70% van de mensen aan. Weekenden en retraites zijn met 34% en 18% duidelijk minder populair. Individuele sessies zitten met 50% daartussenin.
  • Er is een duidelijke voorkeur aangegeven voor workshops van 1 of 2 dagdelen en dan het liefst op de middagen of avonden. Ochtenden en workshops van 3 dagdelen waren niet erg populair.
  • Qua dagen in de week is het heel simpel: Hoe later in de week hoe meer mensen die dag als voorkeur hadden, waarbij de zaterdag en zondag ongeveer 2,5 keer zo hoog scoorden als de maandag.

Open vragen

Van de open vragen kunnen we nog niet zo heel veel zeggen, behalve een paar dingen die ons al opgevallen zijn.

Ik wil hier alleen een aantal termen noemen die we vaak tegengekomen zijn van waar mensen naar zoeken of wat ze missen: verdieping, duidelijkheid, laagdrempelig aanbod, betaalbaar aanbod, regionaal.

Wat wij ermee gedaan hebben

De enquête hebben we natuurlijk niet gewoon uit nieuwsgierigheid gedaan, maar om te zorgen dat we kunnen bieden wat mensen zoeken. Het gaat ons niet om wat wij het leukste vinden, maar waar we jou het meest mee kunnen helpen.

Sinds het begin van de enquête hebben we ook verschillende workshops gegeven en daarvan ook veel feedback gehad, wat we gecombineerd hebben met de (voorlopige) resultaten van de enquête. Hier en daar was dat best even ons ego aan de kant zetten en accepteren dat wat wij zo fantastisch vinden niet altijd is waar mensen nu naar op zoek zijn.

En het resultaat is…

Tromgeroffel….

Tantra voor elke dag  – in de vorm van e-boek, workshop en cursus

Ruim een week geleden is de eerste telg in deze lijn geboren: het gratis e-boek met 12 tips voor Tantra voor elke dag, dat in de eerste week al door meer dan 100 mensen is gedownload! En daar komen op dit moment nog ongeveer 30 mensen per dag bij! Daar worden we even stil van. En dat gewoon door te luisteren naar wat jullie in de enquête hebben gezegd.

De dag voor het uitkomen van deze blog is daar de workshop bijgekomen op de website. In de workshop Tantra voor elke dag leren we je oefeningen die je elke dag kunt gebruiken. Duidelijk en praktische Tantra-oefeningen, waardoor je er dagelijks gebruik van kunt maken. De eerste workshop kun je 14 april bijwonen.

Als laatste is er de cursus Tantra voor elke dag. Dit is een verdieping na de workshop met nog meer praktische oefeningen, maar daarbij ook meer achtergronden en uitleg, zodat je er nog meer van kan toepassen op nog meer momenten van elke dag. Deze cursus staat op dit moment alleen op papier, maar zal binnenkort ook verschijnen op de website Hartstreling Tantra.

Hier zat je al op te wachten

Aan het begin zei ik al dat we een onweerstaanbaar aanbod zouden doen. En daar zijn we nu bij aangekomen.

De prijs van de workshops Tantra voor elke dag is normaal € 27,-

Op zich niet duur, maar ook niet onweerstaanbaar. Als je voor de eerste keer deelneemt aan deze workshop, dan geven we je al flinke korting en betaal je nog maar € 9,97. Wordt het al interessanter van, toch?

Nu geldt als “kraamcadeautje” nog een extra korting van 30% op elke workshop Tantra voor elke dag in april en betaal je per keer maar € 7,-!

Dus waar je normaal één keer gebruik kunt maken van de aanbieding, kun je er nu vaker gebruik van maken. Zolang de voorraad strekt natuurlijk, want er passen maar een beperkt aantal mensen in de ruimte.

En ken je iemand die je blij zou kunnen maken met dit aanbod, stuur ze dan naar deze pagina of deel het via onderstaande knoppen.

Deel deze pagina op:

gratis