Eerste hulp bij pwinding tijdens Tantra-massage“Wat als ik opwinding voel tijdens de massage?”

“Ik ben bang dat ik opgewonden word van je aanraking. Ik zou me schamen, als dat gebeurt.”

Met deze vragen en gedachten komen mensen nog wel eens bij me, als ze een Tantra-massage willen gaan ontvangen.

Spelen deze vragen ook door jouw hoofd rond? Dan heb je hier het goede artikel te pakken. Ik ga je helpen om een Tantra-massage te kunnen ontvangen zonder zorgen over opwinding.

Opwinding mag er zijn

Betekent dat een Tantra-massage zonder opwinding? Dat kan, maar dat hoeft niet. Opwinding is een natuurlijke reactie van ons lichaam op aanraking en nabij contact. Ervaar je opwinding tijdens een massage, dan mag die er gewoon zijn.

“Wat als ik geen opwinding voel, is er dan iets niet goed met me?” Nee hoor, wees niet bang. Opwinding is iets wat kán ontstaan, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Bewustzijn

Wees je bij een Tantra-massage vooral bewust van wat je werkelijk ervaart. Dat kan opwinding zijn, maar het kan ook zachtheid zijn. Ontspanning, emotie, liefde, energie, rust, je kunt het allemaal ervaren.

En tegelijk hoéft dat niet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over wat er wordt verwacht, wat anderen ervaren, hoe het hoort. Dat bestaat allemaal niet. Wat er is, is er.

Acceptatie

Als je opwinding voelt, of iets anders, weet dat het er mag zijn. Probeer om voor jezelf te accepteren dat je opwinding voelt. Voelt het ongemakkelijk of voel je er bijvoorbeeld schaamte bij? Kijk of je ook dat gevoel kunt accepteren. Net als je gevoel van opwinding mogen ook je andere gevoelens er zijn.

Waarnemen

Kijk of je je gevoel kunt waarnemen. Probeer om het niet weg te drukken, te versterken of vast te houden. Kijk of je het gewoon alleen kunt waarnemen. Zonder er iets mee te hoeven.

Wat voor sensatie voel je in je lichaam? Waar voel je het? Waar gaat het heen? Wat neem je verder waar? Je kunt dan ook gaan waarnemen dat er meer is dan opwinding alleen.

Aandacht bij het geheel

Door met je aandacht, je bewustzijn, je hele lichaam te omvatten, kun je ook al die andere sensaties, prikkelingen, waarnemingen ervaren die tijdens de massage door je lichaam gaan.

Probeer dus om niet met je aandacht alleen op de opwinding te richten. Richt je je op de opwinding alleen, dan zet je je energie vast in je bekken. Je energie kan dan niet stromen door je lichaam. De massage voelt misschien lekker, maar kan je niet de intense ervaring geven die je kunt krijgen als je energie kan stromen.

Aanraking volgen

Een heel praktische tip om je te helpen met je aandacht bij je hele lichaam te blijven, is deze: Blijf steeds met je aandacht de aanraking van de masseur volgen. Neem daarbij ook steeds waar wat je tegenkomt in je lichaam.

Adem

Bij opwinding gaan we vaak sneller ademhalen en spannen we onze spieren aan. Herken je dat? Let er maar eens op, als je het niet direct herkent. Dat helpt je om meer bewust te worden van je opwinding en wat dat doet met je lichaam en je energie.

Wat kun je doen, als je die reactie op opwinding merkt? Je kunt dan je adem gebruiken om te gaan ontspannen in de opwinding. Door in de opwinding te ontspannen kan je energie sterker gaan stromen, terwijl je de opwinding blijft voelen. Sterker nog, de kans is groot dat je de opwinding en andere sensaties intenser gaat voelen.

Ontspannen ademen

Hoe dan je adem te gebruiken? Daarvoor breng je je aandacht naar je ademhaling. Probeer dan om rustig, diep en ontspannen naar je buik te adem. Rustig in en langzaam uit. Kijk of je dit gedurende de hele massage vol kunt houden.

Merk je dat je het even kwijt bent? Geen nood, schenk er gewoon weer even extra aandacht aan en pak je ontspannen diepe ademhaling weer rustig op.

Moet ik dit helemaal zelf doen allemaal?

Als je niet getraind bent in Tantra, dan kan dit allemaal best een uitdaging zijn. Kom je bij mij een Hartstrelingmassage ervaren, dan verwacht ik niet van je dat je dit uit jezelf allemaal weet en doet.

Ik ben er voor je om je te ondersteunen waar nodig. Zodat je een zo diep mogelijke Tantra-ervaring kunt beleven die jou zoveel mogelijk brengt.

Kom het ervaren

Ben je nieuw in Tantra of heb je nog niet zoveel ervaringen in Tantra opgedaan, dan raad ik je de Hartstrelingmassage Aandacht aan. Met de rustige opbouw kun je het meest ervaren zonder dat mogelijke opwinding je in de weg zit. We hebben voor de Hartstrelingmassage Aandacht een mooie kennismakingsaanbieding. Meld je hier met korting aan.

Heb je al wat Tantra-training achter de rug, dan kan de Hartstrelingmassage Overgave een geschikt beginpunt zijn. Daarin kunnen we dan meteen dieper. Aanmelden voor de Hartstrelingmassage Overgave doe je hier.

Liefs,
Esther

Deel deze pagina op:

gratis