6 positieve effecten van aanraking

6 positieve effecten van aanraking

Ons menselijk lichaam is gebouwd op aanraking. We zijn een sociaal wezen en een van de meest essentiële vormen van dat sociale contact is onderlinge aanraking. In onze westelijke maatschappij zijn we daarvan verwijderd geraakt. Aanraking is vaak beladen en niet meer vanzelfsprekend.

Des te sterker merken we de positieve effecten, als we kunnen ontspannen in de aanraking met een of meer medemensen. In dit artikel ontdek je wat die positieve effecten zijn.

5 tips voor omgaan met grenzen bij Tantra-massage

5 tips voor omgaan met grenzen bij Tantra-massage

Tantra-massage kan best spannend zijn om aan te beginnen. Zeker als er lading ligt op aanraking, het lichaam, seksualiteit en intimiteit. En daar ligt voor veel mensen lading op.

Om te kijken wat bij jou past, helpt het om je bewust te zijn van je eigen grenzen. Daarvoor geef ik in dit artikel 5 tips. Ik ga ook in op wat je kunt doen, als je je grenzen niet goed voelt of niet goed kunt aangeven.

Landen in je lijf – 15 Tantrische tips

2019-04-11 Landen in je lijf

In onze maatschappij is er veel nadruk op het hoofd. Door te landen in je lijf, in je bekken, kun je leren luisteren naar je lichaam. Met je lichaam voel je dingen aan, waar je met je hoofd en zelfs je hart niet bij kunt. Maar hoe doe je dat dan, landen in je lijf? Daarvoor vind je hier 15 Tantrische tips.

Meer intimiteit in je leven? 8 tips

Meer intimiteit in je leven? 8 tips

Of je nou een relatie hebt of single bent, als mens hebben we allemaal behoefte aan intimiteit. We zijn nou eenmaal een sociaal wezen. Maar hoe geef je daar nou invulling aan in je leven?

Dat is voor de een makkelijker en vanzelfsprekender dan voor de ander. Met de tips in dit artikel help ik je een stuk op weg, zodat intimiteit ook voor jou de plek in je leven kan krijgen die je verlangt.

Eerste hulp bij opwinding tijdens Tantra-massage

Eerste hulp bij pwinding tijdens Tantra-massage

“Wat als ik opwinding voel tijdens de massage?”
“Ik ben bang dat ik opgewonden word van je aanraking. Ik zou me schamen, als dat gebeurt.”
Met deze vragen en gedachten komen mensen nog wel eens bij me, als ze een Tantra-massage willen gaan ontvangen.
Spelen deze vragen ook door jouw hoofd rond? Dan heb je hier het goede artikel te pakken. Ik ga je helpen om een Tantra-massage te kunnen ontvangen zonder zorgen over opwinding.

Je makkelijker overgeven in een Tantra-massage? 4 tips

Overgave

Zou je je het liefst helemaal kunnen overgeven, als je een Tantra-massage ontvangt? De wereld om je heen even helemaal loslaten? Je gevoel van controle even loslaten en je overgeven aan wat er in je gebeurt?
Veel mensen verlangen naar die overgave. Het is vaak dan ook best een uitdaging om te bereiken. Deze tips gaan je helpen om je over te geven en een diepere ervaring te beleven.

Beginnen met Tantramassage in 6 stappen

Beginnen met Tantramassage in 6 stappen

Zelf iemand een Tantramassage geven, heb je daar wel eens aan gedacht? Wil je eigenlijk je partner of vriend(in) wel eens verwennen met een heerlijke Tantramassage, maar weet je niet goed hoe? Denk je misschien dat je niet kunt masseren of ben je bang dat de ander het niet fijn zal vinden wat je doet?
Hier vind je in 6 stappen hoe je begint met zelf die massage te geven.

De Tantrische verwarring

Er leeft best het een en ander aan verwarring rond Tantra. Over wat het nou is, wat je kunt verwachten in workshops of sessies, en wat niet. Misschien herken je dat wel. Wat is nou die seksuele energie, waar iedereen het over heeft? Hoe zit het met Tantra en seks? Tantra is lekker genieten toch, altijd?
Hieronder licht ik de belangrijkste verwarringen eruit om ze wat helderder voor je te maken.