Beginnen met Tantramassage in 6 stappenZelf iemand een Tantramassage geven, heb je daar wel eens aan gedacht? Wil je eigenlijk je partner of vriend(in) wel eens verwennen met een heerlijke Tantramassage, maar weet je niet goed hoe? Denk je misschien dat je niet kunt masseren of ben je bang dat de ander het niet fijn zal vinden wat je doet?

Dat zijn ook de dingen waar ik mee zat, voordat ik lang geleden Tantramassage ging leren. Inmiddels help ik al jaren vele mensen naar diepe ontspanning en innerlijke rust in mijn liefdevolle Hartstrelingmassages. Door mijn ervaring en de trainingen die ik heb gedaan, weet ik precies hoe ik jou op weg kan helpen om je partner of vriend(in) te laten genieten van een heerlijke Tantramassage. Hieronder vind je in 6 stappen hoe je begint met zelf die massage te geven.

1. Voorbereiding

Een Tantramassage is meditatief en werkt niet alleen fysiek, maar ook op energetisch en gevoelsniveau. De sfeer die je vooraf creëert heeft daarop veel invloed. Daarbij kun je denken aan muziek, kaarsen, wierook. Ook de rust van de ruimte zelf is belangrijk. Prop bijvoorbeeld niet een matras in een kamer met allerlei spulletjes en rommel. Kies een ruimte die rustig oogt en voelt. Houd de drukte van de buitenwereld buiten door raam en deur dicht te doen en, niet te vergeten, jullie telefoons uit te zetten.

2. Materialen

Wat heb je allemaal nodig om een Tantramassage te geven? Een dunne matras op de grond werkt het fijnst, zowel voor jou als voor de ontvanger. De meeste mensen vinden het heerlijk om met olie te masseren en gemasseerd te worden, zeker als de olie lekker warm is. Kies bij voorkeur een natuurlijke olie, dat is voor jullie beiden het prettigst. Voor aan het eind is een zachte doek of deken heel aangenaam.

3. Afstemming

Stem voordat je begint met de massage eerst wat belangrijke dingen af. Of je rekening moet houden met een fysieke klacht bijvoorbeeld. Of met dat iemand zich erg moe of emotioneel voelt. Ook grenzen zijn belangrijk om te bespreken. Wil iemand ergens liever niet aangeraakt worden? Dan hou je daar natuurlijk rekening mee. Geef ook de ruimte om dat tijdens te massage nog te zeggen, mocht het dan naar boven komen.

4. Opbouw

Er zijn verschillende manieren om een Tantramassage op te bouwen. De manier die ik het fijnst vind, is ontspannend beginnen op de achterkant. Dan vandaaruit de energie aan het stromen brengen door zachte, vloeiende aanrakingen over het hele lichaam. Neem het geslacht in je aanrakingen mee, zonder daar speciaal op te richten. Tot slot is het belangrijk om de energie weer af te bouwen met rustigere, lichtere aanrakingen en om de massage in ontspanning te laten eindigen.

5. Meditatie

Niet alleen de rust in de ruimte is belangrijk, ook de rust in jou en je massagepartner. Neem daarom voordat je met de massage begint de tijd om samen te mediteren. Zo zak je samen in rust en ontspanning. Maak vervolgens verbinding met elkaar op energetisch niveau. Ook dat is belangrijk bij een Tantramassage, omdat die niet alleen fysiek maar ook op energetisch en gevoelsniveau werkt.

6. Aandacht

Aandacht is essentieel bij Tantra. Je wil de ander vooral niet het gevoel geven dat hij of zij moet concurreren met je boodschappenlijstje. Toch? Als je je massage in aandacht geeft, ben je echt aanwezig in je aanrakingen en de ander voelt die aanwezigheid. Bovendien is dit dé manier om heerlijk te masseren zonder dat je alles in je hoofd moet gaan bedenken. Dat is niet alleen heerlijk voor de ontvanger!

Aan de slag

Met bovenstaande stappen heb je de eerste handvatten om te beginnen je partner die heerlijke Tantramassage te gaan geven. Vergeet vooral niet om er ook zelf van te genieten ????

Wil je liever een uitgebreidere uitleg over hoe je de massage voorbereidt, opbouwt en geeft? Download dan onze cursus “Tantramassage voor thuis”. Daarin neem ik je stap voor stap mee, zodat je niets vergeet. Bovendien zit de cursus vol met oefeningen om te leren intuïtief en vanuit je hart te masseren. We hebben er zelfs een werkboek bij gemaakt om je te helpen het geleerde echt eigen te maken. Download de cursus en het werkboek hier.

Liefs,
Esther

Deel deze pagina op:

gratis